My Account
Free shipping within NL over €50

Geboortesteen Maart - Aquamarijn

Posted by Tamara Loyd on

Geboortesteen maart - Aquamarijn
Geluk en harmonie - Liefde - Therapeutische werking


De geboortesteen van maart is Aquamarijn. Deze mooie blauw/groenige steen is vernoemd naar zeewater. De naam Aquamarijn komt uit het Latijns; Aqua (water) en Mare (meer). Voor de Grieken was deze steen een symbool voor de reinheid, liefde en zorgde voor eeuwig geluk. En diende ook als bescherming voor de mannen op zee.
De kleur van Aquamarijn kan variëren van blauw tot groen. De tint wordt beïnvloedt door de sterke concentratie chroom, magnesium en ijzer.
Ze noemen de Aquamarijn ook wel de steen van de troost en eerlijkheid. Draag een sieraad waar Aquamarijn in is verwerkt bij je, of leg een steen in je huis.


De verzorging van Aquamarijn
Aquamarijn kan bij langere blootstelling aan sterk licht (denk bijvoorbeeld aan langere tijd in zonlicht) lichter worden van kleur. Aquamarijn is een gevoelige steen voor hardhandig gebruik. Probeer sieraden met een aquamarijn altijd apart van andere sieraden te bewaren om beschadigingen te voorkomen. Voor het schoonmaken van de steen kun je gebruik maken van warm water en een zachte borsten, bijvoorbeeld een kindertandenborstel. Droog de steen af met een zachte doek.

Bij Jaylaa hebben we verschillende sieraden met Aquamarijn. Hier shop je de sieraden met deze mooie edelsteen.

Geboortesteen Maart

RSS