Welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld?

Posted by Tamara Loyd on

Er zijn zoveel verschillende edelstenen, en soms kun je zeggen dat ze "horen" bij een bepaald sterrenbeeld maar je kunt je ook gewoon aangetrokken voelen tot een bepaalde steen. 

Ram (21 maart t/m 20 april)

Element: vuur

Ram is het eerste teken van de dierenriem en markeert het begin van de lente! De Ram is energiek, ambitieus en enthousiast. Rammen zijn echte pioniers en geboren leiders. De edelstenen die bij sterrenbeeld Ram passen zijn Granaat, Jaspis, Rutielkwarts, Citrien, Labradoriet, Herkimer Diamant, Amethist.

Stier (21 april t/m 20 mei)

Element: aarde

Stier is het tweede teken van de dierenriem. De Stier is betrouwbaar, toegewijd en heeft een sterke wilskracht. Met hun stabiele en praktische karakter zijn het geboren leiders met een neus voor zaken en succes. In vriendschappen en relaties zijn Stieren trouw en liefdevol. Bij het sterrenbeeld Stier horen stenen die vrouwelijke energie en vruchtbaarheid symboliseren zoals Seleniet. Verder passen de edelstenen rozenkwarts, bergkristal en lapis lazuli goed bij het het sterrenbeeld Stier.

Tweelingen (21 mei t/m 21 juni)

Element: lucht 

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem. Tweelingen staan bekend om hun communicatietalent en een vliegensvlug brein. Bij tweelingen horen de edelstenen: chalcedoon, citrien, agaat, tijgeroog, aquamarijn en topaas.

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Element: Water

Kreeft is het vierde teken van de dierenriem en markeert het begin van de zomer. De kreeft is een mysterieus teken, vol tegenstrijdigheden. Op zoek naar veiligheid en comfort, maar houden ook van avontuur. De edelstenen die bij het sterrenbeeld kreeft passen zijn maansteen, regenboog maansteen, opaal, rozenkwarts en carneool.

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

Element: vuur

Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem. Leeuwen zijn vaak natuurlijke leiders vol wilskracht, moed en originaliteit. De edelstenen die bij het sterrenbeeld Leeuw passen zijn Apatiet, Bergkristal, Citrien, Labradoriet, Rutiel Kwarts, Robijn, Labradoriet, Granaat en Herkimer diamant.

Maagd (24 augustus t/m 22 september)

Element: aarde

Maagd is het zesde teken van de dierenriem en het laatste zomerteken. De Maagd is verlegen en bescheiden, maar vaak ook erg intelligent en perfectionistisch. Edelstenen die goed bij Maagden passen zijn amazoniet, carneool, peridoot, lapis lazuli, jaspis, amethist, aventurijn, chrysocolla, sodaliet.

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Element: lucht

Weegschaal is het zevende teken van de dierenriem en markeert het begin van de herfst. Weegschalen zijn erg vredelievend, idealistisch en zijn zachtaardig. De edelstenen die goed bij het sterrenbeeld weegschaal passen zijn jade, howliet,aquamarijn, rozenkwarts, toermalijn, toermalijnkwarts, regenboog en maansteen.

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

Element: water

Schorpioen is het achtste teken van de dierenriem. Dit waterteken is vastberaden om alles tot op de bodem uit te zoeken, op zijn eigen gevoelige en gepassioneerde manier. Ze kunnen kalm en zelfbeheerst overkomen maar vaak borrelt er wel iets onder de rustige ondervlakte. Stenen die er goed bij passen zijn peridoot, Jaspis, Agaat, Labradoriet, Maansteen, Sneeuwvlok Obsidiaan, Toermalijn, Opaal, Robijn en Peridoot.

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

Element: vuur

Boogschutter is het negende teken van de dierenriem. Een Boogschutter heeft de grootste plannen en dromen. Ze kunnen alles op alles zetten om te bereiken wat ze willen. Boogschutters zijn te herkennen aan hun openhartige, ongeduldige, enthousiaste, en humorvolle karakter. Edelstenen die goed bij het sterrenbeeld Boogschutter passen zijn labradoriet, aventurijn, sodaliet, topaas, chalcedoon, opaal en lapis lazuli en maansteen.

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Element: aarde

Steenbok is het tiende teken van de dierenriem en markeert het begin van de winter. De Steenbok is ambitieus en gedreven, betrouwbaar en heeft een sterke wil. Stenen die er goed bij passen zijn rookkwarts, bergkristal, jaspis, regenboog maansteen, maansteen en onyx. 

Waterman (21 januari t/m 19 februari)

Element: lucht

Waterman is het elfde teken van de dierenriem. Waterman staat bekend om zijn vindingrijke, rusteloze, originele, artistieke en onbevooroordeelde karakter. Stenen die er goed bij passen zijn Agaat, Amethist, Amazoniet, Aquamarijn, Fluoriet, Agaat, Labradoriet, Maansteen, Apatiet.

Vissen (20 februari t/m 20 maart)

Element: Water

Vissen is het twaalfde en laatste teken van de dierenriem. De Vissen gaat graag op zoek naar avontuur en is romantisch en vertrouwend. Edelstenen die er goed bij passen zijn aquamarijn, amethist, agaat, turkoois, opaal, regenboog maansteen en amazoniet.Leave a comment

Welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld?

RSS