Wat is Sterling Zilver? Alles wat je moet weten over dit bijzondere materiaal

Wat is Sterling Zilver? Alles wat je moet weten over dit bijzondere materiaal

Geplaatst door Tamara Loyd op

925 sterling zilver

Sterling zilver is een van de meest geliefde materialen in de wereld van sieraden. Het wordt gewaardeerd om zijn glans, duurzaamheid en veelzijdigheid. Maar wat maakt sterling zilver zo speciaal en waarom zou je ervoor kiezen?

Wat is Sterling Zilver? Sterling zilver is een legering die bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper. Dit mengsel maakt het zilver sterker en duurzamer dan puur zilver, dat te zacht zou zijn voor dagelijks gebruik in sieraden.

sterling zilveren ketting

Hoe Herken je Sterling Zilver? Sterling zilveren sieraden zijn vaak gemarkeerd met een stempel, zoals "925" of "Sterling," om aan te geven dat het om echt sterling zilver gaat. Let hierop bij aankoop om de authenticiteit te garanderen.

Voordelen van Sterling Zilver:

  • Duurzaamheid: Sterling zilver is stevig en gaat lang mee, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik.
  • Hypoallergeen: Voor veel mensen is sterling zilver een goede keuze omdat het minder kans geeft op allergische reacties dan sommige andere metalen.
  • Prachtige Glans: Sterling zilver heeft een schitterende glans die goed past bij zowel casual als formele outfits.
  • Betaalbaarheid: In vergelijking met goud is sterling zilver betaalbaarder, terwijl het toch een luxe uitstraling heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierbij wat onderhoud tips voor je sieraden:

Tip 1: Regelmatig Poetsen Om je sterling zilveren sieraden glanzend te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te poetsen met een zachte doek of een speciaal zilverpoetsmiddel.

Tip 2: Vermijd Contact met Chemische Stoffen Sterling zilver kan aanslag ontwikkelen als het in contact komt met bepaalde chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen, parfum en haarspray. Draag je sieraden pas na het aanbrengen van deze producten.

Tip 3: Bewaar op een Droge Plaats Voorkom aanslag door je sieraden op een droge plaats te bewaren, bij voorkeur in een luchtdichte zak of doos. Dit helpt om oxidatie te minimaliseren.

De antwoorden op wat veel gestelde vragen over sterling zilver:

Vraag: "Wat is het verschil tussen sterling zilver en puur zilver?" Antwoord: Puur zilver (99,9% zilver) is te zacht voor sieraden, terwijl sterling zilver (92,5% zilver en 7,5% andere metalen) duurzamer is en beter bestand is tegen slijtage.

Vraag: "Hoe kan ik aanslag van mijn sterling zilveren sieraden verwijderen?" Antwoord: Gebruik een zachte doek of een speciaal zilverpoetsmiddel om aanslag te verwijderen. Voor hardnekkige aanslag kun je een zilverreinigingsbad gebruiken.

 

← Vorige blog Nieuwste blog →

Laat een opmerking achter

Blogs & Laatste nieuws

RSS
Minimalistische Sieraden met edelstenen voor de zomer
Blog edelstenen minimalistisch sieraden zomer

Minimalistische Sieraden met edelstenen voor de zomer

Tamara Loyd
Door Tamara Loyd

Ontdek hoe je prachtige edelstenen sieraden kunt combineren met minimalistische stukken voor een stijlvolle zomerlook.

Lees meer
Reviews voor Jaylaa Jewelry
Blog Klanten Reviews

Reviews voor Jaylaa Jewelry

Tamara Loyd
Door Tamara Loyd

We vinden het belangrijk dat reviews een zo goed mogelijk beeld geven over onze producten en service. Onze beoordelingen worden daarom, onpartijdig, beheerd door Webwinkelkeur. ...

Lees meer