Algemene voorwaarden

Onderhoud

Alle Jaylaa-sieraden zijn met zorg gemaakt van edele metalen (925 sterling zilver) en natuurlijke edelstenen. De 925 sterling zilveren sieraden kun je gemakkelijk weer schoonmaken met een zilverpoetsdoekje.

Soms zijn de verschillende termen zoals gold plated, verguld 14k, stainless steel, 925 sterling zilver enzovoort best verwarrend. Hieronder probeer ik je wat meer uitleg te geven over de materialen die we gebruiken hoe je er het beste mee om kan gaan.

Het overgrote deel van de sieraden zijn gemaakt van sterling zilver. Dit is de bekendste en meest gebruikte soort zilver. 925 betekent dat het zilver voor 92,5 % bestaat uit zilver, waaraan 7,5% koper is toegevoegd. Puur zilver is te zacht om in sieraden te verwerken, je zult dit dus ook niet tegenkomen als je op zoek bent naar een mooi sieraad.

zilveren sieraden

Verkleuring 

925 sterling zilver verkleurd helaas wel, z'n verkleuring noemen we oxideren. Dan wordt het zilver dus zwart. Het fijne is dat je dit altijd weer mooi kan oppoetsen met een zilverpoetsdoek. Vergulde/ gold plated en zilveren sieraden kunnen worden aangetast door de zuurgraad van je huid, parfum of bodylotion. Bij de één verkleurt zilver sneller dan bij de ander en dit geldt ook voor het aantasten van het vergulde of zilveren sieraad. Aan de zuurgraad van je huid kun je helaas niet zoveel veranderen…

En dan gold plated/ verguld dat is dus een laagje goud over een basismateriaal in de meeste gevallen is dat 925 sterling zilver.  Nadeel is dat het wel een laagje blijft en dat slijt dus op den duur wel.

Dan hebben we ook nog Goldfilled en dat is weer een ander verhaal en dat zie je dan ook terug in de prijs. Bij gold filled wordt namelijk een dubbele laag goud gebruikt, bovendien is het gebruikte goud ook nog van veel betere kwaliteit. Uiteindelijk wordt ook bij gold filled een metalen basis ( 925 sterling zilver) gebruikt, maar de laag goud die erover zit is veel dikker.

TIPS voor onderhoud

Hier volgen tips om hoe je jouw sieraden zo lang mogelijk mooi kan houden:

  • Bescherm je sieraden altijd tegen scherpe klappen, krassen, chemicaliën, zonlicht en hitte / kou.
  • Bewaar je sieraden in een zacht gevoerde doos of een zak met een anti-doffe strook. Probeer stukken uit elkaar te houden zodat ze niet tegen elkaar wrijven.
  • Je sieraden zullen ouder worden en aanvoelen, dus als je je stukken in onberispelijke staat wilt houden, maak je je sieraden regelmatig schoon met een professioneel sieraden reinigingsproduct. Lees altijd de instructies van de fabrikant.
  • Houd rekening met aantasting die kan optreden als gevolg van oxidatie, veroorzaakt door de interactie van zilveren of vergulde sieraden met bepaalde elementen zoals zuurstof of zwavel en met bepaalde (huid)zuren.
  • Ga nooit zwemmen met je sieraden, want chloor in zwembaden kan schade aan alle metalen veroorzaken.
  • Vermijd het dragen tijdens het schoonmaken, tuinieren of het uitvoeren van sportieve activiteiten.

Laat ons vooral jouw Jaylaa-item zien, tag ons op Instagram #jaylaajewelry. Dat vinden we echt leuk!