Aquamarijn, de geboortesteen van de maand maart

Aquamarijn, de geboortesteen van de maand maart

Posted by Tamara Loyd on

De edelsteen aquamarijn is een prachtige, blauwe steen die als geboortesteen wordt geassocieerd met degenen die in maart geboren zijn onder het astrologische teken van Vissen en ram.  Aquamarijn is de Latijnse benaming voor "zee water", en deze naam past perfect bij de kalme, rustgevende blauwe kleur van de steen.Aquamarijn is een variant van de mineralengroep bekend als bergkristal en is een van de meest populaire edelstenen voor sieraden. De steen wordt gewaardeerd om zijn heldere, transparante uitstraling en zijn unieke, blauwe kleur die doet denken aan het water van een zomerse zee. Het wordt ook beschouwd als een symbolische steen van vriendschap en hoop.

De meeste aquamarijn wordt gevonden in Brazilië, maar het kan ook worden aangetroffen in andere delen van de wereld, waaronder Mozambique, Rusland en Madagaskar. Aquamarijn is beschikbaar in verschillende maten en kwaliteiten, en de prijs varieert daarom ook. De meest waardevolle aquamarijn heeft een heldere, heldere blauwe kleur en een hoge transparantie.


Voor degenen die op zoek zijn naar een geboortesteen, is aquamarijn een prachtige keuze. Of je nu op zoek bent naar sieraden voor jezelf of als cadeau voor iemand die in maart geboren is, aquamarijn is een steen die mooi en betekenisvol is. Bovendien is het ook nog eens een duurzame keuze, aangezien aquamarijn een harde steen is die niet snel beschadigt of slijt.

Al met al is aquamarijn een fascinerende en prachtige edelsteen die een unieke en betekenisvolle toevoeging is aan elke verzameling sieraden. 

Naast het feit dat het een geboortesteen is, kan aquamarijn ook passen bij mensen die op zoek zijn naar innerlijke rust en harmonie. De steen wordt beschouwd als een symbool van vriendschap en hoop, en kan mensen helpen bij het vinden van innerlijke vrede en een positieve uitstraling. Shop hier de sieradenkaart Aquamarijn.

← Older Post Newer Post →

Leave a comment

Blogs & Laatste nieuws

RSS
Blog Verzorging van je sieraad
Sieraden bewaren Verzorging

Hoe houdt je je sieraden lang mooi

Tamara Loyd
By Tamara Loyd

HOE JE ZORG DRAAGT VOOR JE DIERBAARSTE SIERADENWanneer je een sieraad hebt gevonden waar je helemaal weg van bent, wil je er natuurlijk voor zorgen...

Read more
Turkoois, de geboortesteen van de maand December
Blog Edelstenen Geboortesteen Turkoois

Turkoois, de geboortesteen van de maand December

Tamara Loyd
By Tamara Loyd

Turkoois is een prachtige edelsteen die vaak wordt gebruikt in sieraden en is de geboortesteen van December. Maar wist je dat deze edelsteen ook een...

Read more