Aquamarijn, de geboortesteen van de maand maart

Geplaatst door Tamara Loyd on

De edelsteen aquamarijn is een prachtige, blauwe steen die als geboortesteen wordt geassocieerd met degenen die in maart geboren zijn onder het astrologische teken van Vissen en ram.  Aquamarijn is de Latijnse benaming voor "zee water", en deze naam past perfect bij de kalme, rustgevende blauwe kleur van de steen.Aquamarijn is een variant van de mineralengroep bekend als bergkristal en is een van de meest populaire edelstenen voor sieraden. De steen wordt gewaardeerd om zijn heldere, transparante uitstraling en zijn unieke, blauwe kleur die doet denken aan het water van een zomerse zee. Het wordt ook beschouwd als een symbolische steen van vriendschap en hoop.

De meeste aquamarijn wordt gevonden in Brazilië, maar het kan ook worden aangetroffen in andere delen van de wereld, waaronder Mozambique, Rusland en Madagaskar. Aquamarijn is beschikbaar in verschillende maten en kwaliteiten, en de prijs varieert daarom ook. De meest waardevolle aquamarijn heeft een heldere, heldere blauwe kleur en een hoge transparantie.


Voor degenen die op zoek zijn naar een geboortesteen, is aquamarijn een prachtige keuze. Of je nu op zoek bent naar sieraden voor jezelf of als cadeau voor iemand die in maart geboren is, aquamarijn is een steen die mooi en betekenisvol is. Bovendien is het ook nog eens een duurzame keuze, aangezien aquamarijn een harde steen is die niet snel beschadigt of slijt.

Al met al is aquamarijn een fascinerende en prachtige edelsteen die een unieke en betekenisvolle toevoeging is aan elke verzameling sieraden. 

Naast het feit dat het een geboortesteen is, kan aquamarijn ook passen bij mensen die op zoek zijn naar innerlijke rust en harmonie. De steen wordt beschouwd als een symbool van vriendschap en hoop, en kan mensen helpen bij het vinden van innerlijke vrede en een positieve uitstraling. Shop hier de sieradenkaart Aquamarijn.

Aquamarijn Edelstenen Geboortesteen

← Eerdere post

Laat een reactie achter

Blogs & Laatste nieuws

RSS

Tags

Gift guide Kado valentijn Valentijnsdag

Valentijnsdag

Tamara Loyd By Tamara Tamara Loyd

Valentijnsdag is een speciale dag voor mannen en vrouwen om hun liefde en waardering voor elkaar te tonen. Een van de meest populaire geschenken om op deze...

Lees verder >

Het cadeau seizoen is geopend!

Tamara Loyd By Tamara Tamara Loyd

Hoe jong of oud je ook bent, Kerstmis hoort een magische tijd te zijn. En zeg nou zelf de magie van Kerstmis schuilt in de...

Lees verder >