7 weetjes over de Maansteen

7 weetjes over de Maansteen

Gepost door Tamara Loyd op

Gastblog geschreven door Mariko Naber.

Maansteen, de mysterieuze steen van hoop en gevoel - 7 weetjes

Maansteen heeft een mysterieuze parelmoerachtige glans en komt in veel verschillende kleuren voor: blauw, geel, grijs, roze, perzik en roomkleurig. Omdat de glans meedanst met de beweging van de steen, is maansteen een perfecte steen voor sieraden. Zo kun je bij Jaylaa mooie sieraden vinden met deze geliefde edelsteen. Bij deze een aantal leuke én handige weetjes over deze super populaire edelsteen.

De prachtige maansteen is gevormd uit albiet en orthoklaas. Beide elementen zijn afkomstig uit de categorie veldspaatmineralen. De maansteen wordt beschouwd als het meest waardevolle veldspaatlid dat momenteel bestaat.

1 - GELUKSSTEEN
De oude Romeinen en Grieken geloofden dat de maansteen was gemaakt van stukjes van de werkelijke maan en geluk bracht. Ze zagen dat de maansteen revitaliserende en diep transformerende helende eigenschappen had. Sinds de oudheid wordt de maansteen gebruikt om elegante kettingen, armbanden en andere siersieraden te maken. Hier bij Jaylaa vind je ook veel mooie sieraden van maansteen. 

2 - OORSPRONG
De maansteen komt natuurlijk niet echt van de maan zelf, maar is gedolven in Madagaskar, Australië, Brazilië, Sri Lanka, Mexico, Duitsland, Zwitserland en India. De kleurrijke versies van maansteen zijn alleen te vinden in India.

3 - STEEN VAN HOOP
Maansteen is de steen van de hoop, staat voor intuïtie, gevoel, liefde en vruchtbaarheid. Het is een echte vrouwensteen, hij versterkt de vrouwelijke eigenschappen (ook bij mannen). De maansteen is één van de geboortestenen van februari. De maansteen past bij de sterrenbeelden Schorpioen, Kreeft en de Weegschaal.

4 - LAAD JE STEEN OP IN DE VOLLE MAAN
Net als bij de meeste edelstenen kun je met behulp van bergkristal en hematiet maansteen energetisch reinigen. Maar een nachtje in de volle maan schijnt het allerbeste te zijn.

5 - REGENBOOG MAANSTEEN
Wist je dat edelsteen labradoriet vaak een ‘regenboogmaansteen' wordt genoemd? Hoewel dit ook één van de veldspaatmineralen is en de gelijkenis groot -met dezelfde parelmoerachtige glans-, is het geen echte maansteen.

6 - DRIE JAAR GERTROUWD = MAANSTEEN
Vier je je driejarig huwelijk dan wordt de maansteen daaraan gerelateerd. Een mooi moment om een sieraad met edelsteen uit te zoeken. Zoals deze mooie korte ketting.

7 - ZORG GOED VOOR JE MAANSTEEN!
Maansteen is een kwetsbaar kristal, wat gevoelig is voor water, zonlicht en chemicaliën. Maar zorg je er goed van dat heb je er voor altijd plezier van!

 

Gastblogger/auteur - Mariko Naber

Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

← Vorige post Nieuwste Post →

Laat een reactie achter

Blogs & Laatste nieuws

RSS
Turkoois, de geboortesteen van de maand December
Blog Edelstenen Geboortesteen Turkoois

Turkoois, de geboortesteen van de maand December

Tamara Loyd
Door Tamara Loyd

Turkoois is een prachtige edelsteen die vaak wordt gebruikt in sieraden en is de geboortesteen van December. Maar wist je dat deze edelsteen ook een...

Lees verder>
Geen Black Friday maar een archive sale
Archive Black Friday Sale

Geen Black Friday maar een archive sale

Tamara Loyd
Door Tamara Loyd

Binnenkort is het weer Black Friday en er word al veel reclame voor gemaakt. Ik heb al wat vragen gekregen of ik meedoe aan Black...

Lees verder>