Materialen

Materialen

Geplaatst door Tamara Loyd on

Van welke materialen maak ik gebruik bij het maken van de sieraden van Jaylaa Jewelry?

Ik geef je er graag meer uitleg over in deze blog

ZILVER OF GOUD
Je kent waarschijnlijk wel goud en zilver. Goud is een kostbaar product en echt gouden sieraden verkopen we bij Jaylaa dan ook niet.  Wel maak ik gebruik van 925 sterling zilver. 925 staat voor de hoeveelheid zilver in het sieraad, uitgedrukt in procenten. In 925 zilver zit dus 92,5% zilver en 7,5% ander metaal, vaak wordt hier koper voor gebruikt.
100% zilver is heel erg zacht en daardoor erg moeilijk te verwerken in sieraden. 
Is er dan ook een nadeel aan 925 zilver? Niet echt! Een van de eigenschapen van sterling zilver is dat het oxideert. Dat houdt in dat het zilver zwart wordt, het is afhankelijk van de PH waarde (zuurgraad) van je huid hoe snel en of het  gebeurd.

ZILVEREN SIERADEN OXIDEREN
Neem een stuk aluminiumfolie leg dat in een glazen schaaltje en giet daar wat kokend water op. Doe daar 1 eetlepel zout en 2 eetlepels soda bij. Leg je mooie sieraad op de bodem en zorg dat het het aluminium raakt. Laat het 10 minuten ‘weken” en dan afspoelen met koud water en zachtjes schoon poetsen.

GOLD PLATED SIERADEN
Bij Jaylaa verwerk ik soms ook gold plated sterling zilveren materialen. Dat houdt in dat er een laagje over de echt zilveren laag word gegoten. Omdat het een laag betreft zal die op den duur wel gaan slijten. Hoe lang je sieraden mooi blijven? Dat is afhankelijk van de dikte van het laagje goud.

14K GOLDFILLED
Met trots kan ik zeggen dat steeds meer sieraden gemaakt worden van 14k, neem maar eens een kijkje bij de minimalistische armbandjes. Draag je het liefst goud en echt goud dat wat boven je budget dan zijn gold filled sieraden ook een uitstekende optie. Gold filled betekent dat er een laag van 14k goud mechanisch aan een basismateriaal (meestal koper) wordt verbonden tot er een bepaalde dikte van het goud is bereikt. Deze goudlaag moet tenminste 1/20e deel van het totale gewicht zijn. De goudlaag is echter vele malen dikker dan bij vergulde materialen. Gold filled materialen blijven mooi op goudkleur, men noemt het niet voor niets `a lifetime jewelry`, het goudlaagje blijft er dus heel lang opzitten. Dit levert een mooie en betaalbare kwaliteit op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan goud. Gold filled is wel weer duurder dan andere materialen omdat er meer goud in zit.

Brass en Roestvrijstaal (RVS) gebruik ik niet voor de sieraden van Jaylaa.

Tips voor de verzorging van je sieraden
De sieraden van Jaylaa worden gemaakt van materialen met een hoogwaardige kwaliteit, maar ook die sieraden moeten goed worden verzorgd. Hieronder zet ik een paar do’s en don’ts voor je op een rijtje:

  • Parfum, haarlak en andere cosmetica artikelen kunnen invloed hebben op de sieraden. Dus doe eerst je make up, haarlak en spray parfum op en doe daarna je sieraden om.
  • Doe de sieraden af als je gaat zwemmen/douchen of schoonmaken.
  • Als je je sieraden niet draagt, bewaar ze dan op een donkere plek. Een goede tip is om ze in de sieradendoosjes van Jaylaa te bewaren. Doe dat het liefst apart van elkaar.

Mocht je nog vragen hebben, stuur mij gerust een berichtje.

Materialen

← Eerdere post Nieuwste post →

Laat een reactie achter

Blogs & Laatste nieuws

RSS

Tags

Parel, de steen voor de maand Juni
Blog Edelstenen Geboortesteen parel zoetwaterparel

Parel, de steen voor de maand Juni

Tamara Loyd By Tamara Tamara Loyd

Bij onze sieradenwebshop hebben we een mooie collectie parelsieraden. Van elegante oorbellen tot klassieke parelkettingen en armbanden, er is voor elk wat wils. Onze parels...

Lees verder >
Maansteen, de geboortesteen van de maand Juni
Edelstenen Geboortesteen maansteen

Maansteen, de geboortesteen van de maand Juni

Tamara Loyd By Tamara Tamara Loyd

Maansteen is een prachtige edelsteen die zijn naam dankt aan zijn ongelooflijke gelijkenis met de maan. Deze steen is van nature overwegend wit met blauwe,...

Lees verder >