Wat is Palo santo hout?

Wat is Palo santo hout?

Posted by Tamara Loyd on

Palo santo hout

Palo santo betekend heilig hout, het hout komt van de heilige boom genaamd Bursera Graveolens. Wist je dat Palo Santo hout niet zomaar mag worden ingezameld, dat staat onder streng toezicht. En voor elke kilo verkocht hout wordt een nieuwe boom geplant.

Het branden van palo santo is een eeuwenoude traditie. Misschien wel het bekendste ritueel is de ayahuasca, waarbij een thee gemaakt van planten uit de tropische wouden van het Zuid-Amerikaanse continent, zorgt voor een spirituele zuivering van lichaam, geest en ziel. Wanneer Palo Santo wordt verbrand, komt er een licht zoete, warme geur vrij.

palo santoPalo santo heeft niet alleen een positief, kalmerend effect op de geest, maar zou ook lichamelijk veel toepassingen hebben. Als je last hebt van verkoudheid, griep, stresshoofdpijn of angsten, kan Palo Santo heel nuttig zijn. Dieren ervaren ook een rust als ze eraan ruiken.

Hoe brand ik Palo Santo (ook wel heilig hout genoemd)?

Pak een stuk hout en houd een lucifer of aansteker aan het einde vast totdat deze begint te branden. Laat het hout branden tot je de kern ziet gloeien en blaas dan de vlam uit. Doe het hout in een vuurvaste schaal of in een mooie schelp. Met de rook verspreidt de geur van Palo Santo zich door de kamer. Je kunt ook zelf door een kamer lopen en de heerlijke geur verspreiden. 

Naast je huis reinigen met Palo santo kun je dat ook doen met Salie. Witte salie is een gedroogd kruid. Je steekt het droge blad aan en laat het dan smeulen in een vuurvaste schaal.

Witte salie

Wat is de beste manier om aan de slag te gaan met Salie.

Wanneer je je huis met rook reinigt kun je het beste van beneden naar boven werken, omdat rook opstijgt. Ga alle ruimtes langs en vergeet vooral de hoeken van de kamers niet waar de negatieve energieën vast kunnen zitten. BELANGRIJK! Zet je ramen en deuren open tijdens het reinigingsproces zodat alle negatieve energieën makkelijk hun weg naar buiten kunnen vinden. Werk vervolgens in de richting van een open raam of deur. Maak krachtige, vegende bewegingen maken van je handen. Zo breng je stilstaande energieën in stroming met vloeiende bewegingen en worden vastzittende energieën opgeschud.

Hoe kun je je edelstenen reinigen en opladen?

Edelstenen zijn een mooi stukje van moeder aarde waar we zuinig op moeten zijn. Met de juiste steen kun je van alles voelen, meer balans, ruimte in je hoofd, dingen kunnen loslaten.

De makkelijkste manier om je edelstenen te reinigen is ze door even ( ongeveer 5 minuutjes) in een badje van kraanwater te leggen of onder de kraan te houden.

Ook is rook een makkelijke en effectieve manier om je edelstenen te reinigen. Brand een bosje salie of steek palo santo houtstokjes aan en draai de edelsteen even rond in de rook. Naast Palo santo en witte salie verkopen we ook verschillende losse edelstenen in de webshop.

 

Ga jij eens proberen om te reinigen met Palo santo hout of salie? 

Mocht je nog vragen hebben, stuur mij gerust een berichtje.

← Older Post Newer Post →

Leave a comment

Blogs & Laatste nieuws

RSS
Blog Verzorging van je sieraad
Sieraden bewaren Verzorging

Hoe houdt je je sieraden lang mooi

Tamara Loyd
By Tamara Loyd

HOE JE ZORG DRAAGT VOOR JE DIERBAARSTE SIERADENWanneer je een sieraad hebt gevonden waar je helemaal weg van bent, wil je er natuurlijk voor zorgen...

Read more
Turkoois, de geboortesteen van de maand December
Blog Edelstenen Geboortesteen Turkoois

Turkoois, de geboortesteen van de maand December

Tamara Loyd
By Tamara Loyd

Turkoois is een prachtige edelsteen die vaak wordt gebruikt in sieraden en is de geboortesteen van December. Maar wist je dat deze edelsteen ook een...

Read more