Waarom verkleuren mijn sieraden?

Waarom verkleuren mijn sieraden?

Geplaatst door Tamara Loyd on

Waarom worden mijn sieraden zwart?

Sterling zilveren sieraden zijn prachtige accessoires die tijdloos en duurzaam zijn. Echter, een van de grootste nadelen van zilveren sieraden is dat ze na verloop van tijd zwart worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals oxidatie en het contact met bepaalde chemicaliën.Oxidatie is het proces waarbij zilver reageert met zuurstof en een dunne laag van zilveroxide vormt op het oppervlak van het sieraad. Deze laag veroorzaakt de donkere verkleuring en kan soms zelfs leiden tot het afbladderen van het zilver. Luchtvochtigheid en contact met bepaalde chemicaliën, zoals parfum, haarlak en chloor, kunnen het oxidatieproces versnellen. Een hoge zuurgraad/ de PH-waarde van je lichaam, kan ervoor zorgen dat het zilver sneller oxideert, waardoor het sieraad sneller zwart wordt.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat uw zilveren sieraden zwart worden en om ze schoon te maken als ze toch verkleurd zijn. Hier zijn vier handige tips:

  • Draag uw zilveren sieraden niet tijdens het douchen, zwemmen of het gebruik van cosmetica en haarproducten. Het contact met water en chemicaliën kan oxidatie versnellen.
  • Bewaar uw zilveren sieraden in een luchtdichte verpakking, zoals een plastic zakje of een van onze juwelendoosje, om blootstelling aan luchtvochtigheid te voorkomen.
  • Maak uw zilveren sieraden regelmatig schoon met een zachte doek of een zilveren poetsdoek om oxidatie te verwijderen. Vermijd het gebruik van papieren handdoeken of grove stoffen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.
  • Gebruik een zilver reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor zilveren sieraden om hardnekkige oxidatie te verwijderen. Let op dat u geen agressieve chemicaliën gebruikt die het oppervlak kunnen beschadigen.

Sommige edelstenen kunnen ook niet tegen water maar daar gaan we dieper op in in een ander blog. Mocht je nog een vraag hebben neem gerust contact met ons op.Blog onderhoud sterling zilver

← Eerdere post Nieuwste post →

Laat een reactie achter

Blogs & Laatste nieuws

RSS

Tags

Parel, de steen voor de maand Juni
Blog Edelstenen Geboortesteen parel zoetwaterparel

Parel, de steen voor de maand Juni

Tamara Loyd By Tamara Tamara Loyd

Bij onze sieradenwebshop hebben we een mooie collectie parelsieraden. Van elegante oorbellen tot klassieke parelkettingen en armbanden, er is voor elk wat wils. Onze parels...

Lees verder >
Maansteen, de geboortesteen van de maand Juni
Edelstenen Geboortesteen maansteen

Maansteen, de geboortesteen van de maand Juni

Tamara Loyd By Tamara Tamara Loyd

Maansteen is een prachtige edelsteen die zijn naam dankt aan zijn ongelooflijke gelijkenis met de maan. Deze steen is van nature overwegend wit met blauwe,...

Lees verder >