Waarom verkleuren mijn sieraden?

Waarom verkleuren mijn sieraden?

Geplaatst door Tamara Loyd op

Waarom worden mijn sieraden zwart?

Sterling zilveren sieraden zijn prachtige accessoires die tijdloos en duurzaam zijn. Echter, een van de grootste nadelen van zilveren sieraden is dat ze na verloop van tijd zwart worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals oxidatie en het contact met bepaalde chemicaliën.



Oxidatie is het proces waarbij zilver reageert met zuurstof en een dunne laag van zilveroxide vormt op het oppervlak van het sieraad. Deze laag veroorzaakt de donkere verkleuring en kan soms zelfs leiden tot het afbladderen van het zilver. Luchtvochtigheid en contact met bepaalde chemicaliën, zoals parfum, haarlak en chloor, kunnen het oxidatieproces versnellen. Een hoge zuurgraad/ de PH-waarde van je lichaam, kan ervoor zorgen dat het zilver sneller oxideert, waardoor het sieraad sneller zwart wordt.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat uw zilveren sieraden zwart worden en om ze schoon te maken als ze toch verkleurd zijn. Hier zijn vier handige tips:

  • Draag zilveren sieraden niet tijdens het douchen, zwemmen of het gebruik van cosmetica en haarproducten. Het contact met water en chemicaliën kan oxidatie versnellen.
  • Bewaar zilveren sieraden in een luchtdichte verpakking, zoals een plastic zakje of een van onze juwelendoosje, om blootstelling aan luchtvochtigheid te voorkomen.
  • Maak jouw zilveren sieraden regelmatig schoon met een zachte doek of een zilveren poetsdoek om oxidatie te verwijderen. Vermijd het gebruik van papieren handdoeken of grove stoffen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.
  • Gebruik een zilver reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor zilveren sieraden om hardnekkige oxidatie te verwijderen. Let op dat je geen agressieve chemicaliën gebruikt die het oppervlak kunnen beschadigen.

Sommige edelstenen kunnen ook niet tegen water maar daar gaan we een andere keer dieper op in. Mocht je nog een vraag hebben neem gerust contact met ons op.



← Vorige blog Nieuwste blog →

Laat een opmerking achter

Blogs & Laatste nieuws

RSS
Minimalistische Sieraden met edelstenen voor de zomer
Blog edelstenen minimalistisch sieraden zomer

Minimalistische Sieraden met edelstenen voor de zomer

Tamara Loyd
Door Tamara Loyd

Ontdek hoe je prachtige edelstenen sieraden kunt combineren met minimalistische stukken voor een stijlvolle zomerlook.

Lees meer
Wat is Sterling Zilver? Alles wat je moet weten over dit bijzondere materiaal
Blog onderhoud sterling zilver

Wat is Sterling Zilver? Alles wat je moet weten over dit bijzondere materiaal

Tamara Loyd
Door Tamara Loyd

925 sterling zilver Sterling zilver is een van de meest geliefde materialen in de wereld van sieraden. Het wordt gewaardeerd om zijn glans, duurzaamheid en...

Lees meer