Turkoois, de geboortesteen van de maand December

Turkoois, de geboortesteen van de maand December

Posted by Tamara Loyd on

Turkoois is een prachtige edelsteen die vaak wordt gebruikt in sieraden en is de geboortesteen van December. Maar wist je dat deze edelsteen ook een aantal andere verrassende eigenschappen heeft?

Werking van de edelsteen Turkoois
Allereerst staat turkoois bekend om zijn beschermende werking. Het wordt vaak gebruikt om negatieve energieën af te weren en om mensen te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Bovendien kan turkoois ook helpen bij het bevorderen van creativiteit en het vergroten van zelfvertrouwen.

Maar turkoois heeft nog meer voordelen. Zo wordt deze steen geassocieerd met het sterrenbeeld Boogschutter. Dit betekent dat het een perfect cadeau kan zijn voor vrienden of familie die tussen 23 november en 22 december jarig zijn, of voor iedereen die een sterke band heeft met dit sterrenbeeld.Een ander interessant feit over turkoois is dat het vroeger veel werd gebruikt als amulet of talisman. Het werd beschouwd als een krachtig symbool van bescherming en welzijn en werd vaak gedragen als bescherming tegen het boze oog en andere negatieve krachten.

Ten slotte is turkoois ook gewoon een prachtige steen die kan worden gebruikt in allerlei soorten sieraden, van armbanden en oorbellen tot kettingen en ringen. Het kan worden gecombineerd met verschillende soorten metaal, zoals goud en zilver, en kan worden aangepast aan verschillende stijlen, van klassiek tot modern.

                                             Oorbellen roosje

Of je nu op zoek bent naar een mooie toevoeging aan je eigen sieradencollectie, of naar een uniek cadeau voor iemand die je dierbaar is, turkoois is zeker een edelsteen die de moeite waard is om te overwegen.

← Older Post Newer Post →

Leave a comment

Blogs & Laatste nieuws

RSS
Blog Verzorging van je sieraad
Sieraden bewaren Verzorging

Hoe houdt je je sieraden lang mooi

Tamara Loyd
By Tamara Loyd

HOE JE ZORG DRAAGT VOOR JE DIERBAARSTE SIERADENWanneer je een sieraad hebt gevonden waar je helemaal weg van bent, wil je er natuurlijk voor zorgen...

Read more
Geen Black Friday maar een archive sale
Archive Black Friday Sale

Geen Black Friday maar een archive sale

Tamara Loyd
By Tamara Loyd

Binnenkort is het weer Black Friday en er word al veel reclame voor gemaakt. Ik heb al wat vragen gekregen of ik meedoe aan Black...

Read more